Архів новин / За 10 днів грудня майже 100 населених пунктів країни отримали безлімітний інтернет від Укртелекому

26.12.2014

До кінця року оператор істотно наростив темпи розширення географії інтернет-послуг. З другої декади грудня безлімітний інтернет від Укртелекому допоможе розвитку ще 93-х невеликих населених пунктів в 20 областях країни. Це практично така ж кількість сіл і селищ, яку оператор забезпечив інтернетом за весь листопад.

У другій декаді грудня якісний швидкісний інтернет від Укртелекому отримали мешканці ще одного населеного пункту Волинської області.

Селище Луків Турійського району, у якому проживає понад 3 тис. мешканців, розташоване в північно-західному напрямку від райцентру, занесене до списку історичних населених місць України.

Першим абонентом стало професійно-технічне училище. Директор училища Петро Столярук: «Ми вже давно чекали приходу інтернету від Укртелекому. Послуга дуже зручна, вигідна в користуванні, доступні ціни, дуже гарна сервісна підтримка».

Триває активне підключення нових абонентів. Звертаються також і заклади соціальної сфери: лікарня, школа, бібліотека, які раніше користувалися послугою від іншого провайдера. Укртелеком сподівається швидко задовольнити  потреби мешканців селища в наданні сучасних послуг.

Укртелеком послідовно реалізовує один із стратегічних напрямків – розвиток послуг інтернету в регіонах. Оператор прагне забезпечити однакову якість і доступність всесвітньої мережі як для мешканців міста, так і сільської місцевості.

Відповідно до щорічного звіту «Вимірювання інформаційного суспільства 2014», підготовленого експертами Міжнародного союзу електрозв'язку, Україна посіла лише 73 місце з 166 країн за рівнем розвитку та доступності інформаційно-комунікаційних технологій. Невисокі показники обумовлені низьким проникненням послуг інтернет в сільських районах.

Відсутність доступу до ресурсів всесвітньої мережі створює цифрову нерівність між регіонами нашої країни. Внаслідок чого знижуються можливості для розвитку соціальної сфери і бізнесу, обмежується вибір для пошуку роботи, освіти і спілкування у місцевого населення.

Укртелеком постійно інвестує кошти в розширення покриття мережі інтернет, що скорочує «цифровий розрив» між різними регіонами. З початку року доступ до всесвітньої мережі забезпечено в близько 430 нових населених пунктах. Клієнтами безлімітного інтернету вже стали десятки тисяч жителів, сотні соціальних об'єктів і представників бізнесу.