Волонтерський проект «Чисте місто»

15.04.2014
Укртелеком

Прес-реліз

15 квітня 2014

Майже  600 працівників  Укртелекому вийшли  на толоку в 60  населених пунктах Волинської області

Співробітники Укртелекому у Волинській області вперше взяли участь у волонтерському проекті «Чисте місто» Групи СКМ, який пройшов 12 квітня 2014 року. Майже 600 співробітників оператора з членами сімей вийшли на толоку, аби прибрати парки, сквери, зони відпочинку і центральні вулиці в 60 містах, містечках, селах і селищах області.

Наприклад, у Луцьку «екологічний десант» Укртелекому прибирав центральні вулиці міста, у Володимир-Волинському – парк Космонавтів, у Любомлі і Горохові – міські парки, у Шацьку – узбіччя озера Соминець, у Цумані – побілено автомобільний міст. У межах області, працівники Укртелекому  займалися благоустроєм десятків територій, зібравши 29 тонн сміття.

Але мета акції – не просто прибрати сміття та впорядкувати територію, а й сформувати в суспільстві потребу дбати про довкілля та чистоту життєвого простору. Беручи участь у волонтерській акції «Чисте місто», працівники компанії вносять свій посильний вклад у благоустрій населених пунктів, де вони живуть, працюють та відпочивають.

Акція «Чисте місто» – пілотний проект Укртелекому в сфері корпоративного волонтерства, що передбачає добровільну участь працівників компанії в суспільно важливих проектах за підтримки оператора.

Загалом же 12 квітня на суботник в усіх областях України та АР Крим вийшло понад 25 тисяч співробітників Укртелекому. Детальна інформація про населенні пункти і майданчики прибирання в рамках акції.

Крім Укртелекому участь у масштабній акції «Чисте місто» на національному рівні візьмуть співробітники СКМ, Метінвесту, ДТЕК, Corum, UMG, Портінвеста, «Паралелі», Медіа Групи «Україна», Лемтрансу та інших компаній Групи. Починаючи з 2013 року, Група СКМ активно розвиває волонтерський рух серед співробітників своїх підприємств.

Акція Групи СКМ «Чисте місто» організована в рамках всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!», яка проводиться з 2011 року за підтримки Глобального договору ООН. Вона проходить в рамках міжнародного соціального проекту, спрямованого на очищення планети від сміття. До цієї ініціативи вже приєдналися понад 90 країн світу.

У 2014 році 34 тисячі  волонтерів  Групи СКМ в рамках всеукраїнського суботника  зібрали  4 500 тонн сміття у  800  містах і селах.  Крім Укртелекому участь у масштабній акції «Чисте місто» на національному рівні взяли співробітники  СКМ, Метінвесту, ДТЕК, Corum, UMG, Портінвеста, «Паралелі», «Медіа Групи «Україна», Лемтрансу та інших компаній Групи. Починаючи з 2013 року, Група СКМ активно розвиває волонтерський рух серед співробітників своїх підприємств.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 9 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет «ОГО!» обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ – професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України. Діяльність Групи СКМ сконцентрована в гірничо-металургійній, енергетичній та фінансовій сферах бізнесу, а також у телекомунікаціях, медіабізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, видобутку глин, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні та транспортному бізнесі.

Група СКМ складається з керуючої компанії СКМ і всіх бізнесів, в які інвестує Компанія та над якими здійснює контроль.

До Групи входять понад 100 підприємств і організацій в Україні, Росії, Європейському Союзі (Італія, Великобританія, Болгарія), Швейцарії і США. До складу Групи входять Метінвест, ДТЕК, Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ), Ренесанс-Капітал, АСКА й АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, Астеліт (оператор мобільного зв'язку life:)), Медіа Група «Україна», видавничий холдинг «Сьогодні Мультимедіа», Група ЕСТА, компанія «Український Ритейл» (мережі магазинів «Брусниця» і «Брусничка»),  «Паралель», UMG Limited (видобуток глин), холдинг HarvEast, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.