У 10 нових селах з'явився інтернет від Укртелекому

22.10.2014

У жовтні Укртелеком активізував роботи з розширення географії надання послуг інтернет у невеликих населених пунктах України. У другій декаді жовтня мешканці 10 сіл п'яти областей країни отримали доступ до безлімітного інтернету від оператора.

На Рівненщині технічні фахівці компанії провели інтернет у села Підгайці та Береги Млинівського району, а також Крупець Радивилівського району.

На Сумщині доступ до Всесвітньої павутини отримали жителі сіл Самотоївка Краснопільського і Баничі Глухівського районів. Також інтернет від оператора з'явився в селах Топільне Рожищенського і П'ятидні Володимир-Волинського районів Волинської області, Шипинки Барського та Ракова Томашпільського районів Вінниччини, а також у селі Берлин Бродівського району на Львівщині.

Оператор як і раніше насамперед підключає до мережі об'єкти соціальної інфраструктури. Уже за перші дні роботи, інтернет від Укртелекому з'явився в кількох сільських радах, школах, дитячих садках, медичних та культурних установах. Також усім соціальним об'єктам, що заздалегідь подали заявку на підключення, оператор надає істотну знижку на користування інтернет-послугами.

Серед нових клієнтів оператора вже є представники аграрного бізнесу в Рівненській і Сумській областях, які завдяки доступу в мережу зможуть підвищити свою конкурентоспроможність. Підприємства зможуть розширити ринок збуту, розмістивши свої пропозиції в мережі, відслідковувати попит на продукцію, приймати заявки через інтернет. Крім того, всі бажаючі мешканці сіл отримають доступ в інтернет найближчим часом.

Згідно з результатами соціологічного опитування «Електронне урядування в дзеркалі громадської думки», яке провела соціологічна служба Центру Разумкова в середині вересня поточного року, в Україні 45% громадян не користуються інтернетом. Більшість з них мешкають у невеликих населених пунктах.

Укртелеком продовжить реалізацію своєї стратегії з розширення інтернет-покриття на всій території країни, забезпечуючи максимальну кількість українців безлімітним доступом у мережу.

Поява інтернету в українських селах і селищах є запорукою їх успішного розвитку, що приводить до підвищення стандартів у всіх сферах життя і створення нових робочих місць.

Усього з початку року Укртелеком забезпечив безлімітним Інтернетом 92 нових населених пункти.