У західних областях України 12 нових населених пунктів з інтернетом від Укртелекому

31.10.2014

Оператор продовжує нарощувати темпи інтернетизації невеликих населених пунктів. У другій половині жовтня тільки в західному регіоні країни безлімітний доступ від Укртелекому отримали мешканці 12 сіл у 4 областях.

У Волинській області інтернет з'явився в таких населених пунктах: Павлівка Іваничівського району, Вишнів Любомльського району, Городок Маневицького району та Замшани Ратнівського району. В усіх селах першими до інтернету на вигідних умовах були підключені сільські ради. Зараз на черзі й інші соціальні об'єкти.

Також чотири села забезпечені інтернетом на Тернопільщині: Кошляки і Сухівці в Підволочиському районі, Цигани в Борщівському районі та Ромашівка в Чортківському районі. В одному з них вже є інтернет в місцевій школі, а також мають доступ – три сільради. Фахівці компанії ведуть роботи із забезпечення доступом до всесвітньої мережі й інших установ.

У Львівській області інтернет-покриття від оператора з'явилося в селах Корчин Сколівського району, Свірж Перемишлянського і Зозулях Золочівського районів. У Зозулях одним з перших клієнтів став навчально-оздоровчий табір університету «Львівська політехніка».

Будівництво інфраструктури в курортному селищі Яблуниця Яремчанського району на Івано-Франківщині одразу ж велося з урахуванням потреб місцевих санаторно-курортних та гірськолижних комплексів. І в результаті, в перші ж дні багато з них отримали інтернет-доступ для власних потреб і комфорту відпочиваючих.

У всіх областях активно підключаються до інтернет-послуг і мешканці сіл, встановлюючи одночасно і телефонію.

Затребуваність послуг інтернету всіма категоріями користувачів доводить важливість доступу до всесвітньої мережі в невеликих населених пунктах. Забезпечуючи інтернетом українські села і селища, оператор надає нові можливості для розвитку місцевого самоврядування, освіти і медицини, і, звичайно ж, бізнесу. Розвиток курортних, оздоровчих та туристичних об'єктів на Західній Україні, в тому числі за допомогою інтернет-технологій, сприяє зростанню економіки регіону.