Понад 300 населених пунктів з початку року забезпечено інтернетом від Укртелекому

18.12.2014

Завдяки масштабній підготовчій роботі технічні фахівці Укртелекому в четвертому кварталі в середньому щодня забезпечували інтернетом близько 5 невеликих населених пунктів. Тільки в першій декаді останнього місяця року сучасні веб-технології стали доступними в 87 селищах і селах 20 областей України – це 25% від усіх підключених до мережі з початку року.

Карта покриття швидкісного інтернету від Укртелекому розширилася у грудні ще на 5 сіл у Волинській області. Доступ до мережі отримали села: Боратин Луцького району, Любитів Ковельського, Заброди Ратнівського, Карпилівка Ківерцівського, Головне Любомльського району.

Мешканці сіл задоволені появою інтернету, особливо, кажуть, радіють діти. Адже у райцентрах, великих містах діти мають більше розваг – можуть, наприклад, сходити в театр, або в кіно, відвідувати різні гуртки. В селі цього немає. Тож для сільських дітлахів головною розвагою став інтернет. Старші ж люди знаходять родичів у соціальних мережах, роботу, професійну інформацію і матеріали для хобі. Як от наприклад, Марія, новий абонент Укртелекому: «Я шукаю в інтернеті візерунки для вишивки, а також тексти пісень – дуже люблю співати».

З доступом до всесвітньої мережі невеликі населені пункти отримують рівні можливості для розвитку з містами. Саме «цифровий розрив» є стримуючим фактором економічного зростання для багатьох українських регіонів. За оцінками Єврокомісії, зусилля спрямовані на зменшення цифрової нерівності можуть забезпечити щорічне зростання на 7,5% бюджету Євросоюзу.

Укртелеком – єдиний серед українських операторів послідовно працює над ліквідацією цифрової нерівності. Компанія, насамперед, забезпечує інтернетом соціальні об'єкти: сільські ради, школи, дитячі садки, бібліотеки та медичні установи, тим самим інтегруючи їх у загальний інформаційний простір і виводячи їх роботу на новий якісний рівень.

Активно підключається до послуг і місцевий бізнес – фермерські господарства, агропромислові підприємства, туристичні об'єкти. Безлімітний інтернет дозволяє розширити ринки збуту, вивчати попит на продукцію і залучити нових клієнтів.

Абонентами оператора стають і місцеві жителі. Вони отримують швидкий і доступний інструмент для пошуку роботи, освіти і спілкування.

Нагадаємо, що в листопаді інтернет від Укртелекому прийшов у 99 селищ і сіл в 20 областях України. Усього з початку року оператор забезпечив безлімітним доступом у мережу 332 населених пункти.