17.12.2003
Волинське представництво Українського Центру Ліцензійного Програмного Забезпечення, РІО “Ремарк”, за сприянням Волинської філії ДП “Інформаційний центр” Міністерства юстиції України провели у Луцьку семінар на тему „Ліцензування програмного забезпечення, сертифікація офісної техніки: актуальні проблеми та шляхи їх вирішення”. На цьому семінарі були присутні також представники Волинської дирекції ВАТ "Укртелеком".
З набуттям чинності Закону України „Про авторське право” усі комп’ютерні програми розцінюються нині як об’єкт інтелектуальної власності, а не як безкоштовний додаток до персонального комп’ютера. На жаль, в Україні рівень піратства залишається чи не найвищим у світі, тому питання захисту від підробок в галузі інформаційних технологій на часі є надзвичайно актуальним.
Запрошені до участі представники луцьких фірм та державних підприємств мали гарну нагоду заслухати доповіді учасників семінару, ознайомитись з новинками сучасних технологій, побачити в дії нові можливості сучасної офісної техніки. Про ліцензування програмного забезпечення, його види, юридичні аспекти використання неліцензованого програмного забезпечення та управління ліцензіями розповіли присутнім представник київської компанії „Салком”, офіційний захисник авторських прав Microsoft Юрій Мартинюк, директор Українського Центру Ліцензійного Програмного Забезпечення (Київ) Гайдамачук Руслан. Начальник відділу продажу МПП „Медіа” Ірина Шкарбута розповіла про сертифікацію комп’ютерної техніки та про нові можливості сучасної офісної техніки. Також увазі запрошених була запропонована доповідь директора ПП „Пульс” Анатолія Мельника на тему „Автоматизація обліку: бухгалтерія та інформаційні технології”. Насамкінець фірма „ІНТЕКО” (Дніпродзержинськ) презентувала автоматизовану інформаційну систему „ІНТЕР.Зарплата”.
Кожен учасник семінару одержав пакет документації з матеріалами семінару, а також комерційні пропозиції від фірм-спонсорів.

Інформацію взято з офіційного веб-порталу Луцької міської ради