ВАТ «Укртелеком» перерахував до Національної Комісії з питань регулювання зв’язку України у повному обсязі кошти за отримання ліцензії на надання послуг рухомого (мобільного) телефонного зв'язку

15.12.2005
ВАТ «Укртелеком» перерахував до Національної Комісії з питань регулювання зв’язку України 9 180 000 грн. за ліцензію на надання послуг рухомого (мобільного) телефонного зв'язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв'язку за технологією UMTS/WCDMA та 142 205 000 грн. за ліцензію на користування радіочастотним ресурсом України.
Перераховані Укртелекомом кошти поступлять до держбюджету України.

Для довідки
ВАТ «Укртелеком» отримав ліцензію на надання послуг рухомого (мобільного) телефонного зв'язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв'язку за технологією UMTS/WCDMA разом із відповідною ліцензією на користування радіочастотним ресурсом України.

Укртелеком переконаний, що вже за рік-два позитивні зміни від прийняття цього рішення відчують мільйони українських споживачів. Адже поява ще одного потужного гравця на ринку мобільного зв’язку призведе до підвищення конкуренції й, відповідно, до зниження тарифів на їхні послуги. Крім того, що є не менш важливим, Укртелеком має реальні плани швидкого розгортання мережі 3–го покоління. Це дасть змогу у стислі терміни представити своїм абонентам принципово нові технічні можливості мобільного зв’язку, які недоступні клієнтам GSM–операторів.

У найближчі три місяці Укртелеком проводитиме оптимізацію управлінської структури, внесе детальні корективи до бізнес-плану та оголосить тендери серед постачальників технічних рішень. А вже у жовтні – листопаді 2006 року компанія планує розпочати надання послуг мобільного зв’язку.